Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010

Tο Παρίσι εξάρτησε τη βοήθεια προς την Ελλάδα από στρατιωτικά συμβόλαια, λέει ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ


Ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ κατηγόρησε σήμερα τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι άσκησε πίεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, εξαρτώντας τη γαλλική βοήθεια προς την Ελλάδα από την τήρηση εκ...


μέρους της Αθήνας των συμβολαίων για αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει υπογράψει με το Παρίσι.

"Συνάντησα τον κ. Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα. Ήμουν στην Αθήνα, Τον γνωρίζω από καιρό", εξήγησε ο ευρωβουλευτής σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι.

"Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί αυτού του κόσμου συμπεριφέρονται σε έναν έλληνα πρωθυπουργό", υπογράμμισε.

"Τελευταία, ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πέρασε από το Παρίσι. Στο Παρίσι, υπάρχει ένας κάποιος κ. Φιγιόν (σ.σ.:ο γάλλος πρωθυπουργός) και ένας κάποιος κ. Σαρκοζί", συνέχισε ο Κον-Μπεντίτ.

"Τους συνάντησε. Ο κ. Φιγιόν και ο κ. Σαρκοζί είπαν στον κ. Παπανδρέου, 'θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τα συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή'", διαβεβαίωσε ο ηγέτης των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου.

"Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων", συνέχισε. "Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Έλληνες --2,5 δισεκατομμύρια--, υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλό ταξίδι