Σάββατο, Μαρτίου 01, 2008

Η υπόθεση των bloggers ανέβασε τους τόνους



Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 1 Μαρτίου 2008 07:00

ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση των bloggers έδωσαν χθες ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Γ. Παπανδρέου για την πολιτική της κυβέρνησης στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αφορμή για την κόντρα αποτέλεσε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία του Διαδικτύου. «Θεωρούμε απαράδεκτο για τη νεολαία μας το νέο νομοσχέδιο σχετικά με την ποινικοποίηση του Διαδικτύου.

Με την πολιτική σας καταφέρατε να βάλετε απέναντι όλη τη νέα γενιά», είπε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό. Απαντώντας ο κ. Καραμανλής, ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να μην εκμεταλλεύεται το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι Ελληνες που «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο δεν είναι οπαδοί ενός κόμματος.

Οσον αφορά στα θέματα της Παιδείας, ο πρωθυπουργός τόνισε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση προχωρά απαρέγκλιτα στην εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, όπως ακριβώς ψηφίστηκε από τη Βουλή.

** Ο κ. Παπανδρέου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε και συζήτησε με νέους που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο (bloggers), οι οποίοι ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στους συνομιλητές του τη θέση του ιδίου και του Κινήματος ότι είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, κάνοντας λόγο για διαδικασίες αυτορύθμισης μεταξύ χρηστών του Διαδικτύου.

πηγή : http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/01/1483119.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλό ταξίδι