Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2008

Απαγορεύεται το δημόσιο ξύσιμο!

Ένα νέο μέτρο αποφάσισαν να εφαρμόσουν, στην Ιταλία, μετά από δικαστική απόφαση και αφορά τον ανδρικό πληθυσμό που του απαγορεύει το δημόσιο ξύσιμο σε απόκρυφα σημεία!

Σύμφωνα με το νέο μέτρο απαγορεύεται στον αρσενικό πληθυσμό της χώρας να ξύνονται δημοσίως και ιδίως στα σημεία κάτω από την κοιλιά και μέχρι τα γόνατα. Απαγορεύεται το δημόσιο ξύσιμο!


Ο νόμος προβλέπει ότι ακόμα και εάν έχουν φαγούρα, δεν επιτρέπεται να την καταπολεμήσουν, παρά μόνον σε ιδιωτικό χώρο, αφού το αντίθετο αποτελεί "πράξη που αντιτίθεται στη δημόσια ευπρέπεια και σεμνότητα".

Το εν λόγω θέαμα συναντάται συχνά στους δρόμους της Ιταλίας μάλιστα, είναι τόσο σύνηθες , που οι Ιταλοί το θεωρούν και δείγμα καλής τύχης.

Η έμπνευση για το εν λόγω μέτρο ήλθε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ενός 42χρονου άνδρα από το Como. Οι δικαστές απεφάνθησαν ότι ο άνδρας "δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τη δημόσια επαφή με τα γεννητικά του όργανα και αυτό είναι σημάδι κακών τρόπων συμπεριφοράς και κακού παραδείγματος στην κοινωνία".

Στον κύριο αυτό επεβλήθη πρόστιμο 200 ευρώ για απρεπή συμπεριφορά απέναντι στους δικαστές τον περασμένο Μάϊο ενώ από τα τέλη Φλεβάρη, οι αστυνομικοί που εκτελούν περιπολίες στην Ιταλία επιβάλλουν πρόστιμο 200 ευρώ σε όποιον προβεί σε ανάλογη πράξη.

Μιχάλης Μπακ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλό ταξίδι