Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2008

Ο συρμός βγήκε στο δρόμο και σκότωσε άστεγο!

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι.
ΕΝΑΣ άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το πρωτοφανές δυστύχημα που σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, ενώ άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, τέσσερα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Νεκρός είναι ένας αλλοδαπός άστεγος περίπου 35 ετών, ο οποίος είχε μετατρέψει σε καταφύγιό του το σημείο όπου κατέρρευσε ο μαντρότοιχος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι χθες, όταν συρμός, που βρισκόταν στο χώρο συντήρησης του τερματικού σταθμού, προκειμένου να καθαριστεί, άρχισε να κινείται, λόγω αποπέδησης από τις εγκαταστάσεις του πλυντηρίου. Διήνυσε περίπου 200 μέτρα και, με το βάρος του, έσπασε το μαντρότοιχο του σταθμού, πριν καταλήξει στο δρόμο, παρασύροντας δύο αυτοκίνητα στην ακτή Καλιμασιώτη.

Μάλιστα, από θαύμα δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα, καθώς, στο σημείο που σταμάτησε ο συρμός, υπάρχει στάση λεωφορείων, στην οποία συνήθως περιμένουν πολλά άτομα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τεχνικοί του ΗΣΑΠ διενεργούν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ειδικός γερανός της Πυροσβεστικής επιχειρούσε έως αργά να μεταφέρει το συρμό από το δρόμο.

Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού διεξάγονται κανονικά. Εντολή για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση ευθυνών έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης.

πηγή Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Nezor είπε...

tha kanoun ereyna gia ton syrmo alla gia ton astego oute kouventa. se ena toso tragiko lathos prepei na apodothoun eythines kai na doun pios thn ekane thn vlakeia kai o astegos skwtwthike. Sto telos dn tha mporoume oute apo to spiti mas na vgoume gt tha fovomaste min mas parasyrei kanena oxhma me to pou pateisoume to podi mas sto pezodromio.

Καλό ταξίδι