Δευτέρα, Απριλίου 26, 2010

ΠΡΑΞΕΙΣ Vs ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ/ ΔΝΤ



Ο ερχομός των κορακιών του ΔΝΤ είναι πλέον γεγονός.

Οι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους, και μοιράζουν από τώρα την πίττα που έχει στρωθει στο πιάτο τους και λέγεται Ελλαδα. ¨Άλλος ένας λαος, θυμα στον βωμο του κεφαλαιου και της παγκοσμιοποιησης.
Μιας παγκοσμοιοποιησης που βαφτιζεται κατά περιπτωση με διαφορα ονοματα και διαφημιζεται ως η πλεον ενδεδειγμενη εως και αναγκαια λυση για την ΕΥΗΜΕΡΙΑ το ΣΥΜΦΕΡΟΝ και την ΕΝΟΤΗΤΑ των λαων.
Στην δικη μας περιπτωση το ονομα που της δοθηκε ηταν Ευρωπαικη Ενωση.
Αυτό που αποδειχτηκε μεσα στα χρονια από την εισοδο μας στην ΕΟΚ εως σημερα είναι ότι κάθε άλλο παρα για το συμφερον των λαων, δηλ. των πολιτων της , δημιουργηθηκε.

Στα χρονια που η χωρα μας είναι μελος μπορει καποιος να παρατηρησει τα εξης:

1) Δεν υπαρχουν κοινα συνορα, (Ιμια, γκριζες ζωνες, , λαθρομεταναστευση)
2) Δεν υπαρχει σεβασμος στα ΗΔΗ υπαρχοντα (FYROM, διαλυση Γιουγκοσλαυιας, βλεψεις για, Θρακη, Αιγαιο, Μακεδονια)
3) Δεν υπαρχει κοινη εξωτερικη πολιτικη.
4) Δεν υπαρχει (τελικα) ενιαιο, νομισμα (Βλεπε Αγγλια. Αραγε γιατι κι εμεις δεν κραταγαμε την δραχμουλα μας;)
5) Δεν υπαρχει οικονομικη υποστηριξη όταν καποιο κρατος την εχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναγκη (Ουγγαρια, Ελλαδα)
6) Δεν υπαρχει ΕΝΙΑΙΟ Ευρωπαικο μισθολογιο και Ενιαια Ευρωπαικη φορολογηση (Θα περιμενε κανεις, ότι εφ’ οσον πλην Αγγλιας ολοι εχουμε κοινο νομισμα, ότι οι μισθοι θα ηταν ιδιοι παντου (κατωτατοι ανωτατοι και Δημοσιου) όπως ακριβως συμβαινει με την υποτιθεμενη κοινη τιμη βενζινας που μας επιβαλλεται, η με την εμμεση φορολογηση, το ΦΠΑ και διαφορα αλλα. Αν μιλαμε για μια Ευρωπη ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ και ΙΣΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, τα πραγματα επρεπε να είναι ακριβως ετσι.
7) Δεν υπαρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ σε τακτα διαστηματα των οικονομικων δεδομενων και αποτελεσματων στους στοχους που τιθενται για κάθε χωρα, και των προγραμματων που εκπονουνται (με τα γνωστα αποτελεσματα )
8) Δεν υπαρχει κοινο τραπεζικο επιτοκιο.μεταξυ των χωρων.
9) Δεν υπαρχει κοινη στρατηγικη ώστε να αποτραπει παιχνιδι κερδοσκοπων εωτερικων ή εξωτερικων εναντιον μιας χωρας μιας και το νομισμα είναι κοινο.
10) … ο καταλογος μπορει να συνεχιζει για πολλα ακομη “Δεν”

Μεσω του Ευρωπαικου Συνταγματος, και διαφορων οδηγιων, στο διαβα των χρονων βλεπουμε κυριως:
1) Να περιοριζονται οι ατομικες μας ελευθεριες, να καταργουνται κεκτημενα από αγωνες ετων για τους εργαζομενους, να αυξανονται τα ορια ηλικιας προς συνταξιοδοτηση και να μειωνονται οι μισθοι της μεσαιας ταξης
2) Να επιβαλλεται το μοντελο της πολυπολιτισμικοτητας ώστε οι λαοι να χανουν την εθνικη τους ταυτοτητα, και να παρασυρονται εντεχνως μακρια από τα ηθη και τα εθιμα τους. Το «διαιρει και βασιλευε» επιτυγχανεται και με προσμιξη πλεον αντι για πολεμο.
Από την μια μεσω της λαθρομεταναστευσης βλεπουμε να μειωνονται θεσεις εργασιας και μισθοι καθ’ ότι οι ανθρωποι που ερχονται από άλλες χωρες ερχονται για να προσφερουν φτηνο εργατικο δυναμικο ώστε τα κερδη των πλουσιων να γινονται περισσοτερα και αυτό εχει επιτευχθει.
Από την άλλη, βλεπουμε τις πολυεθνικες εταιρειες και τα καρτελ να καταστρεφουν τις οικογενειακες επιχειρησεις και τις βιοτεχνιες και να τις κλεινουν την μια μετα την άλλη ωστε να ελεγχουν ετσι παλι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ τον τομεα του εμποριου αλλα και να διαμορφωνουν τις τιμες εις βαρος των πολιτων. Το ελευθερο εμποριο τελικα δεν είναι και τοσο ελευθερο, ουτε τοσο αθωο.

Αποτελεσμα ολων αυτων είναι εντεχνως να εχουμε οδηγηθει από την ΕΕ και τους πολιτικους μας, εδώ που βρισκομαστε αυτην την στιγμη. Στα προθυρα της εξαθλιωσης και της τρελλας (βλεπε Αργεντινη).
Στους πολιτικους μας και στα κάθε ειδους ΛΑΜΟΓΙΑ, θα αποδωσουμε καποια στιγμη αυτό που πραγματικα τους αξιζει.

Όμως μεχρι να φτασουμε σ’ αυτους, πρεπει να αναρωτηθουμε τα εξης:

1) Κατά ποσον φταιμε κι εμεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ειτε με την ανοχη μας, ή και την συμμετοχη μας, στο οργιο παρανομιων, ατασθαλιων, παραλειψεων, φοροδιαφυγης, αισχροκερδιας, λαδωματος, βολεματος, τεμπελιας, κοπανας, μη επαγγελματικης συμπεριφορας, , (ειτε με την αδιαφορια και το «ωχ αδερφε δεν είναι δικια μου δουλεια και τι με νοιαζει εμενα», ειτε με το εγωϊστικο μοντελο ανταγωνισμου και όχι άμιλλας που ολοι σαν τρελλοι ακολουθουμε και,
2) Τι μπορουμε να κανουμε ωστε να αναστρεψουμε ή να περιορισουμε την ζημια, ΑΤΟΜΙΚΑ ο καθενας από εμας σε μια ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ όμως προσπαθεια.

Οι προτασεις που προωθουνται, είναι νομιζω πολύ απλες και δεν εμπεριεχουνε οικονομικες γνωσεις Χαρβαρντ ή περιπλοκα συστηματα και μοντελα και το κυριοτερο είναι ευκολες στην εφαρμογη τους.
Αυτό που απαιτειται μονον, είναι ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, διοτι αν δεν αλλαξουμε μυαλα ατομικα, θα πατωσουμε ολοι μαζι.


ΠΡΑΞΕΙΣ Vs ΚΡΙΣΗΣ/ ΔΝΤ


1) Δεν παιρνουμε και δεν δινουμε φακελλακι σε καμμια περιπτωση και για κανεναν λογο. Δεν λαδωνουμε και δεν λαδωνομαστε
2) Δεν παρανομουμε, ουτε καν σε παρκαρισμα. (Αυτό προστατευει κι από προστιμα)
3) Ειμαστε ευγενικοι με τους αλλους στο σπιτι, στον δρομο στα μαγαζια και στην δουλεια μας και εξυπηρετικοι κυριως ΟΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. Ειτε στο δημοσιο, ειτε στον ιδιωτικο τομεα, η ευγενεια και η εξυπηρετικοτητα προς τους συμπολιτες μας, συμβάλλει σε μεγιστο βαθμο σε ένα κλιμα ηρεμιας και ευχαριστησης Γινομαστε ολοι επαγγελματιες. Σιγα σιγα το ασχημο κι η κοροϊδια θα αναγκαστουν να παραχωρησουν την θεση τους σε καλυτερα πραγματα.
4) Δεν ζηταμε σε καμμια περιπτωση ρουσφετια
5) Δεν κλεβουμε τους συνανθρωπους μας αισχροκερδωντας και δεν επιτρεπουμε σε κανεναν να αισχροκερδει εις βαρος μας.
6) Μειωνουμε από μονοι μας τις τιμες μας ειτε εάν κανουμε καποιο επαγγελμα προσφορας υπηρεσιας, ειτε ασχολουμαστε με εμποριο. Φτανουμε τις τιμες εκει που μας επιτρεπεται ώστε να μην θεωρουμε τους εαυτους μας ριγμενους
7) Αδιαφορουμε για τα ακριβα και επωνυμα ειδη και τα μποϋκοταρουμε. Αυτό θα εχει ως συνεπεια να πεσουν οι τιμες εάν θελουν να επιζησουν. Αγοραζουμε μονο φτηνα προϊοντα και εάν αυτό είναι δυνατον οσα περισσοτερα Ελληνικα, ώστε το χρημα να κινειται εντος Ελλαδος.
8) Αγοραζουμε Ελληνικα κρεατα ψαρια, λαχανικα φρουτα από κρεωπωλεια, μαναβικα και λαϊκες, αντι για τα σουπερ μαρκετ των πολυεθνικων που μας εχουν φλομωσει στα Αιγυπτιακα , Ισραηλιτικα Τουρκικα Ισπανικα. Παπουτσι από τον τοπο μας ώστε να ζησει η δικη μας γεωργια κτηνοτροφια, ιχθυοκαλλιεργεια, εμποριο, παρα των αλλων χωρων. Ο ενας Ελληνας θα υποστηριξει τον αλλον.
9) Εάν ειμαστε ιδιοκτητες ακινητων απλα ριχνουμε το ενοικιο. Το να το παγωσουμε ή να το αυξησουμε δεν θεωρειται επιλογη. Αυτό θα συμπαρασυρει πολλα περισσοτερα και θα κρατησει για περισσοτερο καιρο ζωντανες τις επιχειρησεις και τον οικογενειακο προγραμματισμο. Φυσικα ξεχναμε τον «αερα» και τους αεριτζηδες
10) Δεν πληρωνουμε μεσαζοντες και μιζες Είναι παρασιτικοι οργανισμοι.
11) Βαζουμε βενζινη στα φτηνοτερα βενζιναδικα και ενημερωνουμε ο καθενας μας συγγενεις και φιλους , blogs και ότι άλλο υπαρχει για τα ακριβα ώστε να τα μποϋκοταρουμε κι αυτά.
12) Δινουμε πισω ολες τις πιστωτικες μας καρτες με επιτοκιο πανω από 2% από το επιτοκιο καταθεσης. Αν τους αρεσει. Εμεις ειμαστε η δυναμη. Εμεις εχουμε τα λεφτα. Εμεις δουλευουμε. Αυτοι απλα μας εκμεταλλευονται.
13) Επαναδιαπραγματευομαστε τα δανεια μας και ζηταμε μειωση, αλλιως παμε σε άλλη τραπεζα. Τα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ και η ΑΦΑΙΜΑΞΗ του κοσμακη τελειωνει μονον εάν ο κοσμακης ΞΥΠΝΗΣΕΙ
14) ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ τα χρηματα μας από ΚΑΘΕ ΞΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ εντος Ελλαδος και τα καταθετουμε μονο σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Αφου μας κήρυξαν οικονομικο πολεμο θα τους το ανταποδωσουμε εκει που πονανε. Στην πηγη. Ρευστα τελος για τους εχθρους του λαου μας.
15) Μποϋκοταζ στα Γερμανικα αυτοκινητα. Η αυτοκινητοβιομηχανια της Γερμανιας είναι μια από τις κινητηριες δυναμεις της οικονομιας της. Χτυπαμε εκει που ποναει περισσοτερο. Aν η Μερκελ θελει πολεμο ας μην της χαλασουμε το χατηρι.
16) Μειωνουμε στο πιο φτηνο προγραμμα τηλεφωνιας το κινητο μας.
17) Απαιτουμε να μειωθουν τα παγια και οι χρεωσεις σε ΟΤΕ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ
18) Απαιτουμε να μειωθει το ΦΠΑ για να μπορεσει να κινηθει το εμποριο. Φτανει το πολιτικο δουλεμα
19) Απαιτουμε να αρθει το πολιτικο ασυλο και να δικαστουν ΟΛΟΙ οι πολιτικοι που εχουν εμπλακει με παραλειψεις λουμπινες αποκρυψεις και συνέβαλλαν με οποιοδηποτε τροπο στην εκτιναξη των spreads και του χρεους της Ελλαδας στα υψη. ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ για ολους τους εμπλεκομενους.
20) Απαιτουμε να εφαρμοστει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για ολους τους πολιτικους από την πρωτη ημερα ενασχολησης τους με τα κοινα και αντιπαραβολη των εισοδηματων τους με τα τωρινα τους περιουσιακα στοιχεια. Σε περιπτωση ατασθαλιων ή ψευδων δηλωσεων ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

1 σχόλιο:

Antigoni είπε...

Πες τα, πες τα!!!!
Όλοι αυτά πρέπει να κάνουμε....

Καλό ταξίδι