Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2008

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Για άλλη μια φορά οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί γινόμαστε έρμαια πολιτικών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. Ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο το σίριαλ της ημερομηνίας των εξετάσεων έχει πολλά επεισόδια. Τόσο καιρό το ΥΠΕΠΘ κρατούσε σιγή ιχθύος, το ΑΣΕΠ δήλωνε πως θα γίνει μέσα στο 2009, οι εφημερίδες επικαλούνταν πληροφορίες και τα φροντιστήρια έδιναν υποσχέσεις. Για άλλη μια φορά στήθηκε ένα καλοστημένο παιχνίδι στις πλάτες ανθρώπων που ζουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια και που διεκδικούν με τους χειρότερους όρους μια θέση στο δημόσιο σχολείο για να δουλέψουν εκεί που ήθελαν, στο αντικείμενο για το οποίο σπούδασαν.
Εδώ και 2 βδομάδες και χωρίς το ΥΠΕΠΘ και το ΑΣΕΠ να έχουν δώσει μια επίσημη δήλωση σχετικά με την ημερομηνία, αφήνοντας αναπάντητη την επιστολή της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, οι περισσότερες εφημερίδες δημοσιεύουν ως ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού την 21η Δεκέμβρη. Γιατί; Πού το έμαθαν; Πώς είναι δυνατό οι υπεύθυνοι φορείς να ενημερώνουν πρώτα τα ΜΜΕ και μετά τους άμεσα ενδιαφερόμενους; Είναι όλα αυτά τυχαία;
Η απάντηση είναι γνωστή…φυσικά και δεν είναι τυχαία. Η δημιουργία εντυπώσεων και η αναταραχή στους υποψηφίους σίγουρα δημιουργεί απογοητεύσεις. Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο κ. Βέης, πρόεδρος του ΑΣΕΠ δήλωνε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει το πρώτο δίμηνο του 2009 η προετοιμασία του κάθε υποψηφίου γινόταν με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η πιθανή διεξαγωγή του το Δεκέμβρη, (που παραμένει πιθανή σχεδόν ένα μήνα πριν την υποτιθέμενη διεξαγωγή!!!) καλεί τους υποψηφίου ς να ανταποκριθούν σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που οι ίδιοι δε γνώριζαν και δεν όρισαν. Η προσπάθεια, λοιπόν, να υπάρχουν με αυτό τον τρόπο περισσότεροι αποτυχόντες βολεύει το ΥΠΕΠΘ για να δικαιολογήσει τους ελάχιστους διοριστέους που ανακοινώνει κάθε 2ετία. «Οι εκπαιδευτικοί είναι ανεπαρκείς, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν γνώσεις, οι εκπαιδευτικοί απέτυχαν» είναι οι δηλώσεις που ακολουθούν κάθε φορά μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Κανείς, όμως, δεν αναρωτήθηκε πώς συμβαίνει αυτό. Αν δεν είχαμε γνώσεις, πώς μας έδωσαν πτυχίο εκπαιδευτικού; Είμαστε οι ίδιο άνθρωποι που κάθε χρόνο διδάσκουμε σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα τους μαθητές που εισάγονται στο πανεπιστήμιο. Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που μας καλούν να διδάξουμε ως ωρομίσθιοι στο δημόσιο σχολείο, αλλά τελικά δεν κάνουμε για μόνιμοι…Και επιπλέον, έχει εξετάσει κανείς την ύλη ή τα θέματα στα οποία καλούμαστε να απαντήσουμε; Γενικόλογη ύλη, γενικόλογα θέματα, όλα έξω από τη σχολική πραγματικότητα ενός δημόσιου σχολείου που οδηγείται στην παρακμή.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα όλη αυτή η παραφιλολογία για την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Απαιτούμε την άμεση ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς της ημερομηνίας διεξαγωγής του ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις αρχικές τους δηλώσεις εντός του 2009, καθώς και διασφάλιση της διαδικασίας και του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristia@frremail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλό ταξίδι