Δευτέρα, Μαΐου 26, 2008

Κατηγορείται για υποκλοπές η «Ντόιτσε Τέλεκομ». Δεν μας έφταναν τα σκάνδαλα με τις υποκλοπές κινητής τηλεφωνίας ήρθε τώρα και ο στρατηγικός επενδυτής!


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στο τμήμα ασφαλείας της «Ντόιτσε Τέλεκομ» κατηγορούνται ότι παραβίασαν τη γερμανική νομοθεσία σχετικά με το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν από πού προέρχονται διαρροές πληροφοριών προς τα Μέσα ενημέρωσης.

Ο όμιλος είχε επιφορτίσει ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας με την αξιολόγηση συνομιλιών που είχαν υποκλαπεί με στόχο τον εντοπισμό των προσώπων που διοχέτευαν απόρρητα στοιχεία της εταιρείας σε δημοσιογράφους.

Χρησιμοποιώντας τα αρχεία της εταιρείας με τους αριθμούς, τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των τηλεφωνημάτων, η εταιρεία ασφάλειας αναζητούσε επαφές ανάμεσα σε διευθυντικά στελέχη του γερμανικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών και δημοσιογράφων.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ». Σύμφωνα με το περιοδικό, η παρακολούθηση διήρκεσε για τουλάχιστον ένα χρόνο, από το 2005 έως το 2006.

Η Ντόιτσε Τέλεκομ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε υποκλοπή τηλεφωνημάτων, αλλά ότι υπήρξε παράνομη πρόσβαση στα στοιχεία των τηλεφωνημάτων. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρενέ Όμπερμαν υποσχέθηκε στα γερμανικά Μέσα επικοινωνίας ότι θα κάνει τα πάντα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

πηγή : http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/26/1516262.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλό ταξίδι