Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Πολυ-εμβόλιο κατά καρκίνου

Ελπιδοφόρα θεραπεία
ΕRΤ.GR

Δευτέρα 11:28


Μία ελπιδοφόρα θεραπεία για όλες τις μορφές του καρκίνου πλην της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας και του καρκίνου του εγκεφάλου, προσφέρει το εξατομικευμέο εμβόλιο AHΙΖΕ, που δημιούργησε το γερμανικό Βιοχημικό Ινστιτούτο Κυτταρικής Βιοτεχνολογίας και Ανοσολογίας

Μία ελπιδοφόρα θεραπεία για όλες τις μορφές του καρκίνου πλην της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας και του καρκίνου του εγκεφάλου, το εμβόλιο AHΙΖΕ, έχει δημιουργήσει το γερμανικό Βιοχημικό Ινστιτούτο Κυτταρικής Βιοτεχνολογίας και Ανοσολογίας που εδρεύει στο Μόναχο.

Το εμβόλιο έχει εφαρμοστεί τα τελευταία 8 χρόνια σε 6.400 ασθενείς και τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το στάδιο του καρκίνου, ανέφερε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γιάννης Ανθόπουλος παρουσιάζοντας τη μέθοδο στη διάρκεια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής Κλινικής Ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το ποσοστό ίασης, σύμφωνα με τον κ. Ανθόπουλο μπορεί να φτάσει και το 95% όταν ο καρκίνος βρίσκεται σε αρχικά στάδια και δεν υπάρχουν μεταστάσεις. Επίσης το εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί πριν αλλά και μετά από αφαίρεση καρκινικού όγκου καθώς και όταν υπάρχουν μεταστάσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανθόπουλος η επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων είναι καλυμμένη με μόρια όμοια με εκείνα των υγιών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα αναγνωρίσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το εμβόλιο ΑΗΙΖΕ είναι εξατομικευμένο, δηλαδή δημιουργείται ειδικά για τον κάθε ασθενή από τον οποίο λαμβάνονται καρκινικά κύτταρα καθώς και αίμα, τα οποία, σε περιβάλλον εργαστηρίου πανομοιότυπο με εκείνο του οργανισμού του ασθενή, υποβάλλονται σε επεξεργασία με ανοσοποιητικά κύτταρα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται ουσίες οι οποίες ξεμπλοκάρουν τα καρκινικά κύτταρα από τα μόρια που τα κάνουν να μοιάζουν υγιή. Οι ουσίες αυτές χορηγούμενες στον ασθενή ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

Ο κ Ανθόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με το εμβόλιο ΑΗΙΖΕ σε περιβάλλον εργαστηρίου εξολοθρεύτηκαν σε 55 ώρες 50 εκατομμύρια καρκινικά κύτταρα. Μετά την χορήγηση του εμβολίου με τη μορφή ένεσης, η οποία μπορεί να γίνει ακόμη και στο σπίτι από τον θεράποντα ιατρό, ο ασθενής δεν χρειάζεται να παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή αλλά απλώς να παρακολουθείται και εφόσον χρειαστεί να του χορηγηθεί αργότερα και δεύτερη φορά το εμβόλιο.

Το εμβόλιο έχει πάρει διεθνή πατέντα το Φεβρουάριο του 2005 ενώ το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ πιστοποίησε την ενεργητικότητά του σε περιπτώσεις μελανώματος το 2002.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


πηγή : http://news.pathfinder.gr/health/424520.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλό ταξίδι